Polițiștii locali din Bacău cer spor pentru că fac „febră musculară” la degete. Care este cauza problemei lor

Conducerea Poliției Locale Bacău a solicitat Primăriei Bacău sporuri pentru condiții vătămătoare de muncă, printre acestea numărându-se și faptul că angajații fac “febra musculară” la degete de la scrisul la tastatură. 

Cererea este însoțită de mai multe buletine de determinare prin expertizare a locului de muncă emise de Direcția de Sănătate Publică Bacău. 

Ziarul de Bacău atrage atenția asupra unor paragrafe din aceste buletine. Ei susțin că pentru „secția șofer autovehicule – autospeciale” din cadrul Poliției Locale, buletinul precizează că angajații, adică șoferii, sunt expuși riscului „toxico-alergic generat de contactul cu dosare, documente, registre în diverse stări de degradare”. 

Jurnaliștii mai scriu că potrivit buletinelor șoferii sunt expuși riscului de îmbolnăvire „în timpul studierii dosarelor ce pot fi infestate cu diverși agenți microbieni”. 

Buletinele respective mai indică faptul că polițiștii locali sunt expuși mai multor riscuri de îmbolnăvire, printre care un „risc de solicitare musculo-osteo-articulară a articulațiilor mici distale ale membrelor superioare, necesară gestualității specifice în cursul redactării documentelor, notelor și adreselor pe PC„ ceea ce, scriu jurnaliștii, înseamnă că polițiștii fac „febră musculară” de la tastat la calculator. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI