O milionară transgen a cumpărat concursul de frumuseţe Miss Univers

Anne Jakkapong Jakrajutatip, o femeie de afaceri thailandeză transgen, a cumpărat cu 20 de milioane de dolari societatea organizatoare a concursului Miss Univers, deţinută anterior de Donald Trump. 

Vedeta TV thailandeză şi apărătoare a drepturilor persoanelor LGBTQ+, „Anne JKN” este prima femeie aflată la conducerea celebrului concurs de frumuseţe, scrie AFP, citată de Agepres. 

Ea conduce grupul media JKN Global şi este cunoscută în ţara sa drept gazda versiunii thailandeze a „Project Runway”, un reality show din domeniul modei. 

Averea sa este estimată la 170 de milioane de dolari, potrivit Forbes. 

Ea şi-a exprimat speranţa că această preluare a Miss Universe Organization (MUO) va consolida imaginea Thailandei în străinătate. „Sper că va servi puterii de influenţă a Thailandei şi va atrage mai mulţi turişti în ţara noastră”, a declarat ea reporterilor la Bangkok. 

Această iniţiativă reprezintă o „adăugire solidă şi strategică” la portofoliul companiei sale, a adăugat ea. 

A fost nevoie de un an pentru finalizarea negocierilor cu proprietarul anterior, IMG, o subsidiară a gigantului american de divertisment Endevor. 

Într-o postare pe Facebook, ea a mulţumit fanilor concursului pentru dragostea şi sprijinul lor. 

„Noi căutăm nu doar să continuăm moştenirea concursului oferind o platformă pentru persoanele pasionate din diverse medii, culturi şi tradiţii, ci şi să dezvoltăm brandul pentru următoarea generaţie”, a declarat Anne Jakkapong Jakrajutatip într-un comunicat. 

Amy Emmerich şi Paula Shugart, directoarea executivă, respectiv preşedinta MUO, îşi vor menţine poziţiile în cadrul companiei. 

Concursul se desfăşoară de 71 de ani, iar următoarea ediţie se va desfăşura la New Orleans, Statele Unite, în luna ianuarie a anului viitor. 

Competiţia este difuzată în 165 de ţări. 

JKN Global Group deţine drepturile de distribuţie pentru documentare străine, producţii TV şi reality show-uri în Thailanda. 

IMG a deţinut MUO din 2015, după ce a cumpărat-o de la omul de afaceri şi fostul preşedinte american Donald Trump, care a fost propritarul acesteia începând din 1996. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI