Cultură de canabis, descoperită într-o hală din Vrancea. Zeci de kilograme de droguri găsite ascunse în urma perchezițiilor

Patru bărbaţi sunt cercetaţi de către procurorii DIICOT pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc în formă continuată, ei fiind suspectaţi că au înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis într-o hală de o mie de metri pătraţi, în judeţul Vrancea. La locuinţele suspecţilor au fost găsite seci de kilograme de droguri şi sume mari de bani.

Potrivit procurorilor DIICOT  – structura centrală, care instrumentează acest dosar, patru bărbaţi au fost reţinuţi, vineri, anchetatorii formulând propunere de arestare preventivă pe numele lor, pentru infracţiunea de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Doi dintre inculpaţi sunt suspectaţi că, în cursul acestui an, au înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis, indoor, într-o hală de aproximativ 1.000 de metri pătraţi situată pe raza judeţului Vrancea, ceilalţi doi ocupându-se cu vânzarea drogurilor obţinute.

„În hala destinată culturii de canabis au fost descoperite urmele plantaţiei anterioare – 6.797 de ghivece de diferite dimensiuni cu urme de pământ şi 38 cutii mari cu urme de fragmente vegetale, radiatoare, ventilatoare, tuburi de aerisire, dezumidificator, lămpi amplasate în două spaţii de tip laborator, un tocător electric de dimensiuni mari şi o maşină de vidat ambele cu urme de materie precum şi un sistem de irigare cu 15 ţevi, dezasamblat, ambalaje şi diverse recipiente, toate cu urme de materie vegetală şi mai multe cântare de dimensiune mare”, transmite, prin intermediul unui comunicat de presă, DIICOT.

În urma a cinci percheziţii domiciliare făcute joi în municipiul Bucureşti şi judeţul Vrancea, în două dintre domiciliile unde au avut loc descinderi au fost fiind identificate şi ridicate aproximativ 50 de kilograme de canabis. O parte din droguri era ascunsă într-un perete fals din beciul uneia dintre locuinţe.

La descinderi au fost de asemenea găsite şi ridicate în vederea continuării cercetărilor sumele de 231.300 de lei, 23.900 de euro şi 1.500 USD.

Săptămâna trecută, în acelaşi dosar anchetatorii au prins în flagrant un alt inculpat, în timp ce transporta cantitatea de peste 2 kilograme de canabis, destinată comercializării. La acel moment, procurorii au solicitat arestarea preventivă a suspectului, însă judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura controlului judiciar, măsură contestată de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI