Pasajul Unirii, închis temporar. Incendiul provocat de o mașină a afectat sistemele de siguranță din tunel

Incendiul care a mistuit, marți, o mașină în Pasajul rutier Unirii, din centrul Capitalei, a afectat sistemele de siguranță din tunel, așa că autoritățile au decis închiderea acestuia până joi (20 octombrie). 

Între timp, surse din anchetă susțin că apelul către pompieri s-a făcut târziu, la minute bune după ce au apărut primele imagini pe rețelele de socializare. 

Au trecut mai bine de 24 de ore de la incendiul izbucnit în Pasajul Unirii, iar de atunci circulația se desfășoară doar pe acest sens, către Piața Universității. Toată noaptea muncitorii au făcut reparații și au verificat toată sistemele de siguranță din subteran, inclusiv cel de ventilație. 

Vorbim de 60 de aparate de mare putere care au rolul principal să tragă din subteran noxele emise de mașini, însă în cazul unui incendiu de aceste ventilatoare depinde viața celor care sunt surprinși în tunel. 

De altfel, Primaria Sectorului 4 a publicat noi imagini din care se observă cum ventilatoarele imping în exterior fumul toxic rezultat din arderea completă a autoturismului. 

Pagubele ar fi fost mult mai mici dacă se acționa rapid cu stingătoare. În imaginile suprinse de camerele de supraveghere se vede că niciun șofer nu a intervenit. 

Bărbatul care era pe locul din dreapta al mașinii a fost filmat cautând ceva în portbagaj în timp ce șoferița scoate coșulețul bebelușului. Întrebat de polițiști de ce nu a folosit stingătorul pe care orice sofer e obligat să-l țină în mașină, acesta ar fi declarat că prioritatea lui a fost să-și salveze copilul. Și aceasta a fost o decizie corectă. Pompierii spun ca persoanele care se incumeta sa stinga incendii auto trebuie să fie bine pregătite și să acționeze până să apară flăcările puternice. 

Polițiștii le atrag atenția șoferilor că legea îi obligă să dețină în mașină un extinctor cu termen de expirare valabil. Lipsa lui se sancționează cu o amendă de 580 de lei. 

Pe de altă parte, anchetatorilor li s-a părut suspect felul în care a izbucnit incendiul care s-a manifestat de la început cu flacăra deschisă, iar cauza exactă va fi lamurită de experții care studiază acum epava autoturismului. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI