Directorul Termoenergetica anunţă cum va fi iarna aceasta pentru bucureşteni

Claudiu Creţu, directorul companiei Termoenergetica, a anunţat în exclusivitate la Antena 3 CNN, cum va fi iarna aceasta pentru bucureşteni. 

„Nimeni nu poate şti cum va fi la iarnă. Noi sperăm la o iarnă similară cu iernile precedente, adică să nu avem temperaturi mult prea scăzute, care ar putea pune o presiune suplimentară asupra sistemului. La întrebarea dacă vor fi avarii, eu pot să vă spun cu siguranţă, că în următorii 3, 4, 5 ani, vor fi avarii, pentru că sunt 1.000 de kilometri de reţea, din care s-au înlocuit până acum doar 15-20%. De anul viitor încep lucrările pe fonduri europene, deci remedierea, înlocuirea acestor conducte durează 3, 4, 5 ani de zile”, a anunţat Claudiu Creţu, în excusivitate la Antena 3 CNN. 

De asemenea, directorul Termonergetica a vorbit şi despre cele peste 1.000 de blocuri din Bucureşti, care vor rămâne azi şi mâine fără apă caldă, din cauza avariilor în lanţ la sistemul de termoficare. 

„Referitor la avarii, da, în acest moment avem câteva lucrări pe magistrale importante, o lucrare în Sectorul 5, în zona Sebastian/Ispirescu, acolo este oprit agentul termic pentru că se lucrează la remediere. Totodată, în zona Mihai Bravu, etc”, a spus Claudiu Creţu. 

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că, în cursul nopții de marți spre miercuri, respectiv 18 spre 19 octombrie 2022, încep probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală, având în vedere îndeplinirea condițiilor prevăzute de lege. 

De asemenea, Primăria Capitalei, prin Compania Termoenergetica, face probe de presiune pe un segment reabilitat din rețeaua de termoficare. 

Primarul General, Nicușor Dan, a anunţat că se fac probe de presiune pe un tronson de 800 m de conductă magistrală de termoficare modernizată pe Bd. Iancu de Hunedoara, între strada Brazilia și Pasajul Victoria. 

După finalizarea probelor, conducta nouă, preizolată și dotată cu senzori de detecție a avariilor va fi dată în funcțiune și exploatare. 

Lucrările sunt executate de Compania Municipală Energetica Servicii și fac parte din Obiectivul 4 – Magistrala II-III Grozăvești, care are o lungime totală a conductelor de 11 kilometri. 

Pe toată perioada desfășurării lucrărilor, locuitorilor din zonă le este asigurată furnizarea energiei termice prin intermediul conductelor provizorii”. 

În prezent, în Capitală sunt deschise patru mari șantiere pentru modernizarea sistemului de termoficare pe o lungime de 44 km în zone precum Pantelimon, Colentina, Piața Lahovary, Bd. Iancu de Hunedoara, Calea Ferentari, Șoseaua Olteniței. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI