Un deținut a înființat o rețea de trafic de droguri din închisoare. Unul dintre suspecți, prins de DIICOT în flagrant

DIICOT anunţă, vineri, destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri, iniţiată de un bărbat aflat în penitenciar. Drogurile, expediate şi primite pe fragmente de hârtie impregnate, erau distribuite deţinuţilor. 

”La data de 13.10.2022, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a patru inculpaţi şi luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de un alt inculpat, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc, introducerea în ţară de droguri de risc şi de mare risc şi efectuare de operaţiuni fără autorizaţie prealabilă cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive”, anunţă, vineri, DIICOT, potrivit news.ro. 

Potrivit procurorilor, în luna noiembrie 2021, unul dintre inculpaţi, care se afla în executarea unei pedepse cu închisoarea, a iniţiat constituirea unui grup infracţional organizat, din care au făcut parte şi ceilalţi inculpaţi, care a avut drept scop efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse, ştiind că acesta sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

”În realizarea scopului grupului infracţional organizat, au fost procurate, transportate, expediate şi primite prin intermediul corespondenţei fragmente de hârtie impregnate cu substanţe psihoactive noi, care, ulterior, au fost distribuite şi vândute în vederea consumului persoanelor private de libertate, aflate în executarea unor pedepse în mai multe penitenciare din România”, a mai transmis DIICOT. 

Unul dintre suspecți, prins în flagrant 

De asemenea, joi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Mehedinţi au prins în flagrant pe unul dintre inculpaţi, după ce acesta a ridicat, de la o firmă de curierat, un colet expediat din Spania în care se afla disimulată cantitatea de aproximativ 50 de grame de cocaină. 

Activitatea a fost urmată de punerea în aplicare a 5 mandate de percheziţie domiciliară, în urma cărora au fost descoperite şi ridicate o cultură de 10 plante de canabis, recipiente conţinând muguri de canabis, cântare electronice de precizie, grinder, precum şi sumele de 5.985 de lei, 200 de euro şi 1.500 de dolari americani. 

În cursul zile de vineri urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă a celor 4 inculpaţi faţă de care s-a dispus măsura reţinerii. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI