Doi oameni de afaceri şi un avocat, trimişi în judecată de DNA într-un dosar de trafic de influenţă

Doi oameni de afaceri şi un avocat au fost trimişi în judecată de DNA pentru trafic şi cumpărare de influenţă, inclusiv în forma complicităţii, şi spălare de bani, după ce, în 2013, unul dintre afacerişti i-ar fi cerut celuilalt un milion de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra primarului Sectorului 6 pentru obţinerea facilă a avizelor pentru executarea unor lucrări la magistrala de metrou din Drumul Taberei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Direcţia Naţională Anticorupţie, procurorii DNA – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a trei inculpaţi (doi oameni de afaceri şi un avocat), pentru trafic şi cumpărare de influenţă, comise în forma autoratului şi a complicităţii, şi spălarea banilor.

”În contextul desfăşurării unor lucrări în Bucureşti la Magistrala 5 de metrou (Drumul Taberei), în perioada 20-26 iunie 2013, unul dintre oamenii de afaceri ar fi pretins de la celălalt om de afaceri, ambii inculpaţi în cauză, suma de 1.000.000 euro (plătibili în decursul a patru ani), în schimbul exercitării influenţei pe care a pretins că o are asupra unui primar de sector din Bucureşti, pentru obţinerea cu uşurinţă a avizelor necesare execuţiei lucrărilor respective. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul ar mai fi promis că vor fi soluţionate favorabil şi plângerile cetăţenilor (riverani) nemulţumiţi de modalitatea în care se derulau lucrările respective”, arată DNA.

Procurorii susţin că, pentru a fi ascunsă adevărata natură a banilor, aceştia urmau să fie remişi prin intermediul unei societăţi controlate de avocatul inculpat în dosar, sub forma unor servicii fictive de ”mentenanţă”.

Astfel, în 9 septembrie 2013, ar fi fost transferaţi în contul unei societăţi administrate de primul dintre inculpaţi o primă tranşă, în valoare de 547.000 lei, bani care, ulterior, au fost retraşi sub formă de cash.

În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 547.000 lei, sumă care a fost depusă de inculpatul trimis în judecată pentru trafic de influenţă în contul unei unităţi bancare.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI