Zelenski: Decizia Rusiei de mobilizare, o recunoaştere a faptului că armata lor nu a rezistat şi s-a destrămat

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski afirmă că decizia Rusiei de a declara mobilizarea este o recunoaştere a faptului că armata lor nu a rezistat şi s-a destrămat. În opinia sa, prin anunţul de mobilizare şi organizarea de referendumuri în teritoriile ocupate, Rusia ”îngroapă perspectiva negocierilor, cu propriile mâini”.

”Decizia Rusiei de mobilizare este o recunoaştere sinceră a faptuilui că armata lor regulată, care a fost pregătită de zeci de ani să preia o ţară străină, nu a rezistat şi s-a destrămat. Şi acum, din cauza mobilizării, războiul Rusiei împotriva Ucrainei, pentru majoritatea cetăţenilor ruşi, nu este ceva la TV sau pe internet, ci ceva care a intrat în fiecare casă rusă”, a declarat Zelenski în obişnuitul său mesaj zilnic către ţară.

El a ţinut să sublinieze că orice decizie a conducerii ruse nu schimbă nimic pentru Ucraina.

”Ar trebui să ne pese doar de obiectivele noastre. Acestea sunt eliberarea ţării noastre, apărarea poporului nostru şi mobilizarea sprijinului global pentru implementarea obiectivelor noastre”, a afirmat Zelenski.

Liderul de la Kiev a subliniat că mobilizarea diplomatică a întregii comunităţi internaţionale are loc acum.

”Cercul celor care ne susţin acum nu se limitează la partenerii noştri tradiţionali şi ka cei care ne-au susţinut în mod deschis după 24 februarie. Acum aproape toată lumea ne susţine – aceasta este reacţia la noii paşi ai Rusiei pentru escaladarea situaţiei. În special, mascarada cu pregătirea unor referendumuri simulate în teritoriul ocupat demonstrează ceea ce s-a întâmplat în 2014 în Crimeea şi Donbas. Şi sunt recunoscător tuturor celor din lume care ne-au susţinut. Care au condamnat clar o altă minciună rusească”, a declarat preşedintele ucrainean.

Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că îngroapă perspectiva unor negocieri.

”Când Rusia declară că ar vrea negocieri, dar anunţă mobilizarea… Când Rusia cunoaşte poziţia clară a Ucrainei cu privire la imposibilitatea unui proces diplomatic după ce Rusia organizează vreun referendum fals…Totul este clar pentru toată lumea. Rusia însăşi îngroapă perspectiva negocierilor cu propriile mâini”. consideră el.

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI