Incendiu la o școală din Haţeg: Aproximativ 400 de elevi au fost evacuați

Un incendiu a izbucnit, vineri dimineaţă, la un chioşc din incinta unei şcoli din Haţeg, judeţul Hunedoara, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale. Aproximativ 400 de elevi şi 25 de cadre didactice au ieşit din clădire pe durata intervenţiei, nefiind înregistrate victime.

Incendiul a fost anunţat, vineri dimineaţă, la numărul unic pentru situaţii de urgenţă 112, fiind vorba despre un chioşc din incinta Şcolii Generale nr. 2 din Haţeg. 

”Cadrele didactice au încercat stingerea incendiului cu ajutorul câtorva stingătoare cu pulbere, însă focul se manifesta cu violenţă şi a fost imposibilă lichidarea acestuia în fază incipientă. Sosite de urgenţă la faţa locului, forţele ISU Hunedoara au intervenit cu o autospecială de primă intervenţie şi comandă, două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detaşamentului de pompieri Hunedoara,  punctele de lucru Toteşti şi Bretea, precum şi un echipaj SMURD, alături de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Haţeg”, a transmis ISU Hunedoara.

Pe timpul intervenţiei, au ieşit din clădire aproximativ 400 de elevi şi 25 de cadre didactice.

”Intervenţia promptă a pompierilor militari şi a SVSU, coroborată cu evacuarea elevilor, foarte bine organizată şi coordonată de către profesori, a făcut ca în urma evenimentului să nu fie înregistrate victime”, a arătat ISU Hunedoara. 

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI