Spital din România, plin de gândaci și de mizerie: „Nu negăm imaginile”

Imaginile groazei vin de la un spital din Dorohoi, plin de gândaci și de mizerie. O mămică a filmat totul și a postat imaginile, iar managerul spitalului recunoaște că este adevărat ceea ce se întâmplă. 

Spitalul Municipal Dorohoi arată deplorabil,  plin de gândaci și de mizerie. O mamă venită cu copilul său la spital a filmat întreaga întâmplare. 

Managerul unității medicale a dat deja o declarație oficială cu privire la situația prezentată de femeie. 

Unitatea medicală este insalubră, potrivit imaginilor filmate de o mamă care a fost internată acolo cu fiul ei. 

Încăperile sunt pline de gândaci, pereți scorojiți, igrasie și mizerie. O femeie din Botoșani a filmat și a publicat imaginile, iar managerul instituției nu neagă situația de acolo. 

Spitalul din Dorohoi, plin de mizerie 

Mama a precizat că imaginile postate de ea pe o rețea de socializare sunt din salonul în care a fost internată în Spitalul Municipal Dorohoi, potrivit monitorulbt.ro. 

„Priviți Spitalul Dorohoi, ce frumos are tot felul de gândaci pe aici în spital, mizerie cât de mult se poate, condiții nu sunt, apă caldă nici nu se pune vorba”, spune femeia în postare. 

Tânăra mamă s-a plâns și de relația cu medicii. Femeia spune că băiatul ei a fost neglijat, deși avea febră mare. 

„Tu le zici de copil că are febra 39,5 și ea zice nu vezi că am treabă, așteaptă, am treabă. Am așteptat cu copilul arzând la ea doar să mă bage în seamă și, surpriză, niște algin pentru o febră așa mare”, mai spune botoșăneanca. 

Reacția oficială a reprezentanților spitalului 

Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal, a dat replica după imaginile apărute în spațiul public. Acesta nu neagă situația din spital, dar susține că el a făcut tot ce a putut pentru a crea un mediu salubru. De vină ar fi clădirea veche. 

„Noi nu putem nega acele imagini şi nici nu putem fi ipocriți să prezentăm tot felul de scuze. Din păcate, situația este de așa natură în momentul de față. 
Pavilionul este dat în funcțiune din 1985. Are 37 de ani. S-au făcut reparații în cursul anilor, dar tâmplăria este veche şi apar şi gândaci. 

Noi am făcut dezinsecție şi vineri şi luni. Facem de câte ori este nevoie, dar din păcate la ora actuală nu putem face mai mult. Toată clădirea este prinsă într-un proiect de reabilitare totală, iar în toamna lui 2023 vom avea clădirea renovată. Până atunci ne descurcăm cum putem. 

Să închidem secția de pediatrie nu putem. Ar însemna să trimitem totul la Botoșani, într-o perioadă cu adresabilitate crescută. Facem eforturi şi facem tot posibilul să tratăm pacienții cât mai bine”, a spus medicul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi. 

Managerul spitalului a vorbit și în legătură cu modalitatea în care a fost tratat copilul. Oficialul afirmă că s-a făcut tot ce a trebuit, iar pacientul nu ar fi avut febră atât de mare. 

„A fost tratat cum trebuie şi cu tot ce trebuie. Drept dovadă, a şi fost externat, cu starea ameliorată. 

În acel moment era un caz foarte grav în secție şi atenția personalului era îndreptată spre acel copil. Iar copilul doamnei nu avea în niciun caz febra atât de mare cum a afirmat dumneaei. Avem însă o anchetă internă şi vom lămuri toate aspectele”, a declarat managerul unității, Valerian Andrieş. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI