Patriarhul Kirill al Moscovei îi îndeamnă pe ruși să se roage pentru Vladimir Putin

Patriarhul Kirill al Moscovei îi îndeamnă pe ruși să se roage pentru Vladimir Putin, dar și pentru comandanții militari și politicienii țării pentru a putea lua deciziile cele mai bune în războiul din Ucraina. 

„Astăzi, trăim un moment foarte dificil, așa că rugăciunea noastră este una specială. Ne rugăm pentru șeful statului nostru și comandantul suprem, Vladimir Vladimirovici Putin, care poartă o responsabilitate deosebită. Rugăciunea noastră este și pentru toți comandanții militari și cei care dețin puterea. 

Marii cneji de care ne amintim astăzi, Alexandr Nevski și Daniel al Moscovei, au reușit să îmbine misiunea politică, misiunea militară, conducerea trupelor și a armatei cu sfințenia lor. Și poate că acea combinație este o garanție că o țară care are acest tip de conducere nu va comite niciodată crime militare”, a transmis Patriarhul Kirill. 

Apelul patriarhului Kiril vine în contextul în care armata ucraineană a câștigat tot mai mult teren în regiunile din estul țării. Potrivit datelor transmise de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, militarii ucraineni au eliberat 6.000 de kilometri pătrați din teritoriul cucerit de trupele rusești la începutul invaziei, pe 24 februarie. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI