Putin nu va fi prezent la înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. „Opţiunea nu este avută în vedere”

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu preconizează să asiste la funeraliile reginei Elisabeta a II-a, care ar urma să aibă loc în circa zece zile, la Londra, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

„Opţiunea (deplasării sale) nu este avută în vedere”, a afirmat Peskov laconic, adresându-se presei, într-un moment în care preşedintele rus este considerat un paria în Occident după ofensiva sa împotriva Ucrainei, comentează France Presse. 

Anterior, Putin a elogiat-o pe regină, decedată, joi, la vârsta de 96 de ani. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus vineri că nu ştie în acest moment dacă un reprezentant al guvernului rus va participa la funeraliile Elisabetei a II-a, în condiţiile în care detaliile ceremoniei nu au fost comunicate încă de serviciile noului rege Charles al III-lea. 

„Toate acestea urmează să fie anunţate într-un fel sau altul de către serviciile regelui, de către autorităţile din Regatul Unit”, a menţionat Peskov. 

Cu toate că Peskov a lăudat „înţelepciunea” şi „autoritatea” mondială a reginei, „calităţi care astăzi au devenit rare pe scena internaţională”, el a apreciat în egală măsură că suverana britanică nu ocupa „un loc (special) în inima ruşilor”. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit joi, la vârsta de 96 de ani, înconjurată de membrii familiei, care au sosit la reşedinţa din Scoţia după ce medicii suveranului britanic îşi exprimaseră îngrijorarea pentru starea sa de sănătate. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI