Ministerul Sănătăţii: Pacienţii nu trebuie să plătească la internarea în spital testul Covid-19

Ministerul Sănătăţii anunţă că pacienţii nu trebuie să plătească testul pentru depistarea Covid-19 la internarea într-o unitate sanitară. 

Costurile activităţii de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii. 

”Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unităţile sanitare, în situaţii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Conform documentului, în vederea prevenirii şi limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unităţile sanitare publice pot organiza testarea pacienţilor pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activităţii de screening la internare. Costurile activităţii de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de MS. 

Conform sursei citate, managerii unităţilor sanitare publice au obligaţia de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienţilor în unităţile sanitare publice, precum şi accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. 

”Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităţilor sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat sursa citată. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI