Regina Elizabeth a II-a, sub supraveghere medicală, la Castelul Balmoral. Medicii, îngrijoraţi de starea sănătăţii sale

Regina Elizabeth a II-a se află sub supraveghere medicală la Castelul Balmoral, în Scoţia, în urma unor îngrijorări ale medicilor cu privire la starea sănătăţii suveranei, anunţă Palatul Buckingham, relatează BBC News. 

”În urma unei noi evaluări, în această (joi) dimineaţa, medicii reginei sunt îngrijoraţi de starea sănătăţii Majestăţii Sale şi au recomandat să rămână sub supraveghere medicală”, anunţă într-un comunicat Palatul Buckingham. 

”Regina rămâne confortabilă şi la Balmoral”, precizează aceeaşi sursă. 

Membrii apropiaţi ai familiei regale s-au dus să îi fie alături Reginei. 

Sănătatea reginei, care apare tot mai puţin în public, este în declin după ce a petrecut o noapte la spital, în urmă cu un an, în vederea unor examene care nu au fost precizate niciodată. 

Elizabeth a II-a a oficilizat marţi nominalizarea lui Liz Truss în postul de premier, al 15-lea său şef de Guvern în 70 de ani de domnie. 

Ea a decis să rămână la Castelul Balmoral şi să nu se ducă la Londra, unde are loc de obicei transferul puteri, din cauza problemelor de sănătate. 

În imagini difuzate de Palatul Buckingham, suverana zâmbeşte şi se sprijină într-un baston în timp se strânge mâna noii şefe a Guvernului. 

Premierul britanic Liz Truss a declarat că ”întreaga ţară” este ”profund ngrijorată” de această veste. 

”Mă gândesc – şi oamenii din Regatul nostru Unit se gândesc – la Mejestatea Sa regina şi la familia sa în acest moment”, a adăugat ea. 

Palatul Buckingham a anunţat miercuri seara că regina a amânat o reuniune online, după ce medicii i-au recomandat să se odihnească. 

 
 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI