AUR invită românii să se înscrie pentru a candida la alegerile prezidenţiale, sub sigla partidului

Liderul AUR George Simion a anunţat, joi, că partidul dă startul campaniei pentru alegerile prezidenţiale şi precizează că există o platformă online pe care oricine se poate înscrie să candideze, dacă întruneşte anumite criterii. El i-a îndemnat pe colegii de partid Claudiu Târziu, Sorin Lavric, Dan Tănasă să intre în cursa pentru prezidenţiale.

„Dăm start campaniei pentru alegerile prezidenţiale, oferind fiecărui român posibilitatea de a candida, sub sigla AUR, la aceste alegeri. Vom anunţa modalitatea, procedura. Oamenii care şi-au manifestat până acum intenţia de a se înscrie la cursa interna, dar deschisă şi pentru orice om care nu este membru de partid şi pentru membrii de la alte partide de a candida la alegerile prezidenţiale, sub sigla AUR. Oferim posibilitatea oricărui român care îndeplineşte anumite condiţii, de exemplu să strângă minim 500 de semnături, inclusiv online, prin platforma pe care le-o punem la dispoziţie celor care îşi anunţă intenţia. Deci o minimă susţinere populară, un program de alegeri prezidenţiale, un CV şi actele necesare pentru depunerea candidaturii pentru funcţia de preşedinte. Până pe 25 septembrie, pe platforma online se poate înscrie orice român şi,dacă întruneşte documentele solicitate de noi, va intra în bătălia pentru a fi candidatul AUR la alegerile prezidenţiale”, a declarat George Simion, joi la Parlament.

Acesta a mai spus că toate sondajele „reale” de opinie indică faptul că AUR se bucură de o popularitate mare în rândul românilor, iar candidatul AUR va intra în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. 

„Toate sondajele reale pe care le-am consultat, toate consultările publice pe care le-am făcut indică faptul că AUR în acest moment se bucură de o popularitate importantă în rândul românilor, iar candidatul va intra în turul 2 la alegeri. Este o cursă deschisă pentru orice român. Deschidem arena politică pentru orice doritor din cadrul partidului şi vreau fac nişte propuneri şi să le propun domnului Claudiu Târziu, Sorin Lavric, Dan Tănasă să se înscrie în această competiţie. Credem că e timpul să învăţăm de la democraţiile occidentale acest gen de alegeri preliminare. Se practică în SUA cu succes. E cazul să nu mai fărâmiţăm voturile. Au apărut multe partide cu aceleaşi idei ca AUR. Îi invităm să ni se alăture”, a completat Simion. 

Liderul AUR a îndemnat lumea să se înscrie şi pentru a candida la restul de alegeri parlamentare, locale şi europarlamentare.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI