Ministrul Energiei le promite românilor că nu vor suferi iarna aceasta

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat miercuri, după ședința de guvern, că oamenii nu vor avea de suferit și că plafonarea prețului la energie și gaze va fi menținută. 

„Sperăm să depășim ținta de 80% de gaz înmagazinat la 1 noiembrie. În această iarnă am inventariat stocurile prin care putem trece cu bine. CEO va avea stocuri mai mari, ceea ce va duce la o producție suplimentară de energie electrică. 

Ne îngrijorează seceta. Observăm că a început să crească debitul Dunării la intrarea în țară. Sperăm ca această secetă să nu afecteze atât de mult producția. Nu vom avea probleme cu energia electrică și gazele naturale în această iarnă”, a declarat ministrul. 

Referitor la noul act normativ discutat de liderii politici, care ar urma să modifice OUG 27 care prevede plafonarea și compensarea prețurilor la energie și gaze naturale, Virgil Popescu spune că urmează să fie finalizat în coaliție, în schimb asigură că „oamenii nu vor avea de suferit”. 

„V-aș ruga ca discuțiile cu privire la OUG să fie finalizate în Coaliție și apoi să fie prezentate public. Așa ne-am înțeles în interior. Vă asigur că oamenii nu vor avea de suferit. Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanț: producție, intermediere și furnizare”, a spus ministrul Virgil Popescu. 

Acesta a precizat că intermediarii fac profituri uriașe, care ar trebui supraimpozitate. 

„Impozităm pe toată lumea atunci când sunt profituri foarte mari. Și piața de energie electrică face profituri foarte mari. Și dublu e un profit foarte mare. După mine, un intermediar de energie electrică și gaze naturale nu ar trebui să câștige mai mult de câteva procente, că doar ia și vinde”, a spus Virgil Popescu. 

Ministrul Energiei susține că piața de energie face profituri foarte mari. Acesta a dat asigurări românilor că plafonarea prețului la energie și gaze va fi menținută. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI