David Popovici s-a calificat în finala probei de 400 m liber la europenele de la Roma

David Popovici a câștigat, miercuri, seria 1 a probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot care are loc la Roma, cu timpul de 3:47.99 minute. A fost al patrulea cel mai rapid dintre cele 5 serii. Finala are loc miercuri seara, de la ora 19.53. 

După ce a câștigat medalia de aur la 100 m liber, cu record mondial absolut și cea de la 200 m liber cu record mondial de juniori, David Popovici s-a calificat și în finala probei de 400 m liber de la Campionatul European de la Roma. 

Anturajul lui Popovici a lăsat de înțeles inițial că participarea la această probă va fi tratată mai mult ca un antrenament. Cu toate acestea, el s-a calificat cu al 4-lea timp al seriilor, din sesiunea de dimineață a competiției. 

Finala are loc miercuri seara, de la ora 19.53 

El a concurat în prima serie, cu alți doi înotători pe care i-a depășit fără probleme, cu timpul de 3:47.99 minute, timpul său nefiind depășit de niciunul din concurenții din seriile 2, 3 și 4, scrie Mediafax. 

Abia în ultima serie, trei dintre favoriții probei au reușit să coboare sub timpul lui Popovici, care nu este un specialist al acestei probe. 

Cel mai bun timp a fost obținut de germanul Henning Muehlleitner (3:46.79), urmat de compatriotul Lukas Maertens (3:47.38) și de elvețianul Antonio Djakovic (3.47.67). 

Finala are loc miercuri seara, de la ora 19.53. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI