Cod galben de ploi torențiale în România. Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis marți, 16 august, o nouă avertizare cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vânt, vijelii și grindină pentru mare parte din țară. Află care sunt zonele vizate, dar și ce se va întâmpla cu vremea începând de miercuri. 

ANM avertizează că marți, 16 august, în intervalul 12:00-22:00, va fi cod galben de instabilitate atmosferică într-o mare parte din România. Fenomenele vizate: ploi torențiale, descărcări electrice, vânt, vijelii și grindină. De miercuri, însă, disconfortul termic va fi în creștere, iar vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării. 

Cod galben în aceste zone din România 

În zonele montane, în Transilvania, Maramureș și Moldova, local în Muntenia și Crișana vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp. 

Sunt vizate județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Buzău. 

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala marți (16 august) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar miercuri (17 august) cu precădere în nord, centru și nord-est. 

Cu toate acestea, ANM mai anunță și faptul că miercuri vremea se schimbă radical. Disconfortul termic va fi în creștere, iar vremea va deveni caniculară în vestul și sudul țării. 

Prognoză meteo specială pentru București 

Meteorologii ANM au emis și o prognoză specială pentru București care va fi valabilă marți, 16 august, în intervalul 10:00 – 22:00. 

Disconfortul termic e în creștere în București. Administrația Națională de Meteorologie anunță în prognoza specială pentru Capitală maxime de 33 – 34 de grade pentru marți. 

Vremea va deveni călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 33…34 de grade şi disconfort termic în creştere. Cerul va fi variabil, cu perioade scurte în care vor fi posibile înnorări, averse şi descărcări electrice, îndeosebi spre seară. Vântul va sufla slab şi moderat. 

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI