De ce și-a ucis cele cinci rude criminalul din Bascov. Ce a făcut imediat după ce le-a omorât

Bărbatul bolnav psihic care și-a ucis părinții, fratele, sora și nepoata a povestit, în fața anchetatorilor, care au fost motivele ce l-au împins să comită multipla crimă – era supărat că nu primea suficientă atenție și nu era salutat de câte ori trebuia. 

Vecinii spun că pe fetița de 5 ani ar fi pedepsit-o cu moartea pentru că nu purta o bijuterie pe care i-o făcuse cadou. Planul execuției a fost însă întocmit cu mare grijă. În locuința bărbatului au fost găsite însemnări despre lucrurile la care trebuia să fie atent, astfel încât să nu eșueze. 

Trupurile victimelor sale au fost ridicate de rude de la laboratorul de medicină legală, pentru înmormântare. Inculpatul a fost arestat preventiv și se află în spitalul penitenciar Mioveni, unde va fi supus unei expertize psihiatrice, în următoarele zile. 

După crime, bărbatul şi-a pregătit un bagaj cu haine şi mâncare, hotărât să plece în lume. Când a ieşit la drum, s-a speriat, i s-a părut că s-a rătăcit şi de aceea a fugit în pădure. Nu a putut explica de ce şi-a provocat răni, conform Știrilorprotv.ro.

Acuzat de omor calificat – faptă pe care, spun procurorii, ar fi comis-o cu premeditare și ferocitate – individul de 52 de ani a avut o atitudine calmă și ar fi dat vina pe boala de care suferă. La fel de liniștit a fost și când le-a relatat anchetatorilor cum și-a ucis rudele. 

Seria crimelor a început-o în vila în care locuia cu părinții și fratele lui, noaptea – când o parte dintre aceștia dormeau. Se bănuieşte că prima victimă a fost mama sa, care a fost găsită moartă în pat. A urmat tatăl pe care l-a atacat pe holul dintre baie și dormitor, iar ultimul ucis în acest imobil a fost fratele suspectului care a fost găsit mort într-un pat. Apoi, când s-a făcut dimineață bărbatul a așteptat ca soțul surorii lui să plece la serviciu și a intrat în locuința ei după ce a traversat treptele care leagă cele două vile. Femeia și fiica ei de 5 ani au fost omorâte în pat. 

Pietre, un ciocan și alte obiecte dure care despică au fost armele șirului de cinci crime. 

Dan Manu, medic legist: „Loviturile au fost de o cruzime foarte mare, au fost extrem de violente și nu au avut posibilitatea, din nefericire, să țipe, să se zbată, pentru că, repet, au fost găsite exact acolo unde dormeau.” 

Suspectul din Bascov avea halucinații 

Bărbatul de 52 de ani suferă de o afecțiune care îi provoacă halucinații. Boala i s-ar fi declanșat în studenție – în aceeași perioadă în care a avut și o decepție în dragoste. În evidențele medicale ale specialiștilor era de 16 ani. Ultima oară a fost la medicului lui psihiatru în mai, însă tatăl lui mergea lună de lună la acest doctor ca să îi ia tratamentul. 

Abia acum specialistul a realizat că la vizitele pe care i le făcea bărbatul își arăta altă față. 

Eugen Smeureanu, medic psihiatru: „Înseamnă că a fost un foarte bun disimulant. Eu de la familie am înţeles că erau foarte încântați că pot să-l păstreze acasă și că nu creează probleme. Mi s-a părut un tip foarte izolat și foarte anxios, ca să nu spun fricos, habar n-am ce s-a întâmplat.” 

Bărbatul arestat pentru că și-a omorât părinții, fratele, sora și nepoata urmează să fie suspus unei noi expertize psihiatrice – care va stabili dacă a comis crimele cu discernământ. 

Indiciiile strânse arată că urma tratamentul. În fața anchetatorilor ar fi declarat că în seara de dinaintea crimei ar fi luat o jumătate de pastilă. 

Bărbatul de 52 de ani a spus în fața judecătorilor că nu intenționează să facă recurs la decizia de arestare pentru că nu ar avea unde să se întoarcă dacă ar fi lăsat liber. 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI