Arad: 24 de migranţi, depistaţi când încercau să iasă din ţară ascunşi în TIR-uri, printre piese, bare metalice şi acumulatori

Poliţiştii de frontieră din Arad, de la Punctele de Trecere a Frontierei Vărşand şi Nădlac II, au prins, ascunşi în trei automarfare încărcate cu diverse produse, 24 de cetăţeni din Pakistan, India, Afganistan, Bangladesh şi Nepal care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

„În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară un cetăţean turc şi unul bulgar, conducând fiecare câte un ansamblu rutier. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese şi bare metalice, pentru societăţi din Germania. În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, în compartimentele pentru marfă ale automarfarelor au fost descoperiţi, ascunşi, 18 cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Nepal şi Afganistan, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră”, transmite Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă, marţi.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand, judeţul Arad, poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra unui TIR condus de un cetăţean din Bulgaria, care transporta acumulatori auto pentru o societate comercială din Germania.

„În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, ascunşi în compartimentul destinat mărfurilor, şase cetăţeni din Pakistan şi India, cu vârste cuprinse între 21 şi 41 de ani, majoritatea solicitanţi de azil în ţara noastră”, se mai arată în comunicat.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI