Noi sancțiuni anunțate de Uniunea Europeană pentru Rusia

Uniunea Europeană a impus mai multe sancţiuni Rusiei, joi, pe fondul războiului din Ucraina, după ce statele membre ale blocului au susţinut o serie de măsuri care ar include importurile de aur şi ar înăspri controalele exporturilor asupra unor bunuri de înaltă tehnologie, relatează The Associated Press.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că ”sancţiunile consolidate şi prelungite ale UE împotriva Kremlinului” transmit ”un semnal puternic Moscovei”, acela că Uniunea ”va menţine presiunea ridicată atât timp cât va fi nevoie”.

Detaliile sancţiunilor sunt încă neclare, deoarece trebuie să fie mai întâi publicate în monitorul oficial al UE.

Oficialii UE au făcut eforturi constante pe parcursul săptămânii de a înăspri pachetul extins de sancţiuni împotriva Rusiei şi au căutat modalităţi de a adăuga o interdicţie a exporturilor de aur în speranţa că măsurile ar putea începe în sfârşit să aibă un impact decisiv asupra războiului din Ucraina.

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat, luni, că în acest moment, ”cel mai important lucru este interzicerea aurului rusesc”, care este a doua industrie de export ca mărime a Moscovei, după energie.

Grupul celor Şapte s-a angajat luna trecută să impună un embargo asupra aurului, argumentând că Rusia şa folosit aurul pentru a-şi susţine moneda, în încercarea de a evita impactul mai multor runde de sancţiuni pe care naţiunile din întreaga lume le-au impus deja Moscovei de la data lansării invaziei.

Pe lângă măsurile restrictive, UE a decis să acorde şi 500 de milioane de euro pentru a spori ajutorul militar Ucrainei.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI