Elon Musk, dat în judecată de Twitter

Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk, pentru a-l obliga pe CEO-ul Tesla să-şi respecte angajamentul de a cumpăra reţeaua de socializare.

Înțelegerea a fost încheiată în aprlie. Valoarea grupului californian a fost estimată la 44 de miliarde de dolari, potrivit unui document consultat de AFP.

Un judecător de la o curte specializată în dreptul afacerilor, din statul Delaware, în estul Statelor Unite, urmează să stabilească astfel dacă multimiliardarul poate sau nu să rupă acordul de achiziţie, care prevede despăgubiri în valoare de un miliard de dolari în cazul unei ruperi a acordului.

”După ce a montat un întreg spactacol pentru a face din Twitter o ţintă şi după ce a propus şi apoi a semnat un acord de fuziune, Musk lasă impresia că ar crede că este liber – în pofida faptului că orice parte este angajată printr-un contract, conform legii în Delaware – să se răzgândească, să defăimeze întreprinderea, să-i perturbe activităţile, să-i distruga valoarea acţiunilor şi să se spele pe mâini”, denunţă avocații într-un document judiciar consultat de AFP.

Elon Musk a achiziţionat capital Twitter la începutul anului, după care şi-a anunţat intenţia de a cumpăra platforma de socializare – pe care o consideră prea ”cenzurată” -, în interesul democraţiei.

Pentru a-şi justifica decizia unilaterală, de vineri, de a pune capăt acordului, avocaţii săi au dat asigurări că Twitter nu a furnizat toate informaţiile cerute despre conturile neautentice active de pe reţea şi că au minimizat numărul spamurilor.

Însă Twitter consideră că acest ”comportament al lui Musk confirmă pur şi simplu faptul că el voia să iasă dintr-un contract pe care l-a semnat liber şi să facă rău Twitter în acelaşi timp”.

Cel mai bogat om din lume şi-a multiplicat, de câteva luni, atacurile şi ironiile la adresa reţelei de socializare, în care are peste 100 de milioane de abonaţi. El a criticat în mod deschis politica de moderare a conţinutului şi a ironizat în mod public anumite cadre.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI