Fostul premier al Japoniei, Shinzo Abe, a murit după ce a fost împușcat

Fostul premier al Japoniei Shinzo Abe, 67 de ani, a murit, după ce, vineri, a fost împușcat la un eveniment electoral.

Informația este transmită de mai multe publicații din Japonia, printre care și Japan Times. Ulterior, informația a fost confirmată din mai multe surse.

Glonţul care l-a ucis pe fostul lider japonez Shinzo Abe a fost ”suficient de adânc încât să-i ajungă la inimă”, au declarat medicii de la Universitatea Medicală Nara, conform News.ro. Abe sângera abundent, iar medicii nu au putut opri sângerarea, au spus oficialii medicali. El nu avea semne vitale când a ajuns la spital.

”Shinzo Abe a fost transportat (la spital – n.red.) la orele 12:20. Era în stop cardiorespirator la sosire. (Medicii au – n.red.) încercat să-l resusciteze. Din nefericire, (Abe – n.red.) a murit la orele 17:03 (08:03 GMT)”, transmite AFP, care citează declaraţiile lui Hidetada Fukushima, profesor de medicină de urgenţă de la spitalul universitar Nara, situat în oraşul învecinat Kashihara, conform Agerpres.

Amintim că Abe susţinea un discurs de campanie în apropierea unei gări de tren din oraşul Nara, în vestul Japoniei, când a fost împuşcat. Apoi, el a fost transportat la Spitalul Universitar Medical Nara.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI