Premierul promite că va interveni în problema raţionalizării apei

Șeful Executivului a dat asigurări că va interveni în problema raţionalizării apei, în contextul în care numărul localităţilor din România unde apa a început să fie dată cu porţia este în creştere. Autorităţile spun că seceta poate crea probleme majore, mai ales în estul şi vestul României.

În cadrul unei declarații făcute la Craiova, premierul Nicolae Ciucă a subliniat că problema secetei este pe agenda de lucru a Guvernului României: „Am discutat deja acest aspect cu ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor. Acolo unde va fi nevoie se va interveni punctual.”

În acest moment există sute de localităţi în România unde apa potabilă a fost deja raţionalizată, iar oamenii nu îşi mai pot iriga culturile. În unele comune, autorităţile au anunţat amenzi pentru cei care sunt prinşi că folosesc apa de băut să-şi ude serele şi grădinile.

Ultima raţionalizare a consumului de apă a fost impusă în judeţul Ilfov. Furnizorul local de apă a anunţat cetăţenii că apa va fi sistată pe timpul nopţii, pentru refacerea stocului.

Mogoşoaia, Baloteşti, Periş şi Cernica sunt primele localităţi în care se va aplica această măsură. Compania spune că va recurge la acest gest din cauza temperaturilor ridicate care s-au resimţit în această perioadă iar pe fondul caniculei oamenii au folosit mai multă apă, nu numai pentru consum propriu ci şi pentru cultura plantelor care este grav afectată de secetă.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI