Nicolae Ciucă: Menținem cota unică și nu vom avea taxă de solidaritate

Menținem cota unică și nu vom avea taxă de solidaritate, a spus Nicolae Ciucă în ședința conducerii PNL.

„Menținem cota unică. Nu susținem și nu avem taxare suplimentară, indiferent că vorbim de taxa de solidaritate. Deci nu avem taxă de solidaritate. Încercăm să atragem investitori. Investițiile directe au crescut cu 34 la sută. Am avut un dialog permanent cu mediul de afaceri. Căutăm să devenim accesibili cu relocarea investițiilor”, a spus Nicolae Ciucă în ședința BPN al PNL, potrivit unor surse liberale.

Potrivit surselor citate, premierul Nicolae Ciucă, președinte al PNL, a precizat că a fost aprobată eliminarea unor excepții pentru ajustarea fiscală.

„S-a convenit mărirea accizelor la alcool și tutun, TVA de19% pentru băuturile cu zahăr, iar impozitul este propus să crească la 40% pentru jocurile de noroc. Scutirea de impozit pentru salariile din agricultură și construcții va fi până la 10 mii. Pragul de scutire era până acum de 30 de mii de lei”, a adăugat Nicolae Ciucă.

De asemenea, Ciucă a precizat că impozitarea dividendelor va fi de 8%, față de 5%, inclusiv pentru companiile de stat, scrie Mediafax.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI