Alexandru Rafila: ”Am crescut de la o medie de 300 de cazuri COVID pe zi la 400”

România a crescut de la o medie de 300 de cazuri COVID pe zi la 400, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „singura măsură este să ne protejăm fiecare așa cum este mai bine”.

Ministrul Sănătății susține că în România, în acest moment, sunt aproximativ 400 de cazuri COVID pe zi, numărul crescând de la 300 de cazuri.

„Avem aproape 400 de cazuri pe zi, ca și medie și am crescut de la 300 de cazuri la 400 de cazuri. Germania înregistrează 100.000 de cazuri pe zi, dar semnul bun este că nevoia de servicii medicale spitalicești și mai ales de terapie intensivă a fost minimală în ciuda numărului mare de cazuri. Sperăm să rămână la fel. Singura măsură aplicabilă este să ne protejăm fiecare așa cum este mai bine, în sensul evitării totuși a zonelor foarte aglomerate sau chiar a utilizării măștii în interior, acolo unde este o foarte mare densitate de oameni sau unde stăm un timp îndelungat, dar lucrul ăsta rămâne o decizie individuală”, afirmă ministrul.

Alexandru Rafila a explicat și cum este monitorizată evoluția bolii, în ciuda faptului că nu se mai raportează zilnic.

„Din păcate această extindere în unele țări din Europa a infecției care apare atât la persoanele vaccinate, cât și la cele care au trecut prin boală sau și cele vaccinate arată că transmisibilitatea acestei tulpini Omicron și a subvariantelor sale este înaltă și din păcate trecerea prin boală sau vaccinul nu protejează împotriva transmiterii, eventual împotriva formelor grave la persoanele din categoriile vulnerabile”, a adăugat Rafila.

  

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI