Naomi Osaka s-a retras de la Wimbledon

Naomi Osaka a hotărât să nu participe la Wimbledon. WTA a anunțat că nu va acorda puncte în clasament după ce organizatorii de la All England Club au interzis participarea sportivilor din Rusia și Belarus.

Astfel, sportiva din Japonia i se alătură canadiencei Eugenie Bouchard. Locurile celor două vor fi luate de Bernarda Pera și Laura Pigossi.

După ce a fost eliminată în primul tur de la Roland Garros, Naomi Osaka (câștigătoare a patru titluri de Grand Slam) a afirmat că participarea la Wimbledon 2022 nu are sens pentru ea, în condițiile în care nu ar putea urca în clasamentul WTA (în acest moment se află pe locul 43).

„Aş spune că această decizie (n.r. cea a ATP și WTA) mă afectează mental într-un anumit fel. Nu ştiu 100% dacă voi merge acolo. Aş merge eventual doar pentru a căpăta mai multă experienţă pe iarbă.

Totuşi nu aş avea nicio motivaţie să joc fără puncte, să văd că degeaba joc căci nu pot urca în clasamentul WTA, parcă as juca la un turneu demonstrativ.

Sunt o jucătoare care este motivată de ideea de a crește în clasament. Intenția acestei măsuri (n.r. cea a All England Club) a fost bună, dar execuția… un haos total” – Naomi Osaka.

Grand Slamul londonez va avea loc în perioada 27 iunie – 10 iulie. ​

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI