Peste 26.600 de militari ruși, uciși de armata ucraineană

Încă 300 de invadatori ruși au fost lichidați de armata ucraineană. Potrivit Statului Major, pierderile Rusiei sunt de aproximativ 26.650 de soldați.

 „În țara noastră au mai fost distruse opt tancuri inamice, 17 vehicule blindate de luptă și șase sisteme de artilerie. Totodată, au fost distruse opt drone operațional-tactice, 22 de vehicule, un elicopter și o navă”,  au precizat reprezentanții Statului Major ucrainean,  pe Facebook.

Aproape 800 de rachete balistice şi de croazieră au fost lansate spre Ucraina de la începutul invaziei ruse, conform unei actualizări operaţionale a Statului Major al armatei din Ucraina, relatează BBC.

Statul Major a specificat, zilele trecute, că rachetele au atacat în mare parte sudul şi estul Ucrainei, deşi „au tras în mod repetat şi asupra altor obiecte de infrastructură critică de importanţă socială”. se arată în actualizarea operațională.

De asemenea, într-o altă actualizare, Statul Major a menționat că luptele au continuat miercuri și în alte zone din Ucrainei.

Și în vestul Uncrainei au avut loc atacuri. Trupele ruse au lovit în aprilie mai multe ținte aflate în orașul Liov din vestul Ucrainei. Nu mai puțin de cinci rachete au fost lansate de trupele ruse, a anunțat primarul orașului, Andriy Sadovy, potrivit The Guardian.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI