Rafael Nadal, înainte de turneul de la Roma: Corpul meu este ca o maşină veche

Spaniolul Rafael Nadal, învins de Carlos Alcaraz în sferturi la Madrid, a declarat, luni, la Roma, că îi este greu să revină mereu la forma bună, deoarece corpul său este ca o „maşină veche”, care are nevoie de timp să funcţioneze din nou.

Spaniolul în vârstă de 35 de ani are nevoie de timp pentru a-şi reveni la maximum după accidentarea de la Australian Open.

„Când stai şase săptămâni fără să atingi o rachetă şi fără să-ţi poţi mişca corpul… corpul meu este ca o maşină veche. Pentru ca această maşină să funcţioneze din nou, este nevoie de timp”, a spus el.

Cu câteva zile înainte de Roland-Garros, turneul de la Roma îi va permite lui Nadal să continue şi să-şi recapete automatismele.

„Nu este acelaşi lucru când ai 19 ani ca şi când ai aproape 36 de ani, cu toate problemele prin care am trecut în carieră. Trebuie să-ţi recapeţi încrederea, mişcările şi apoi începi să te simţi confortabil cu tenisul tău”, a spus numărul 4 mondial.

Un lucru este cert, Rafael Nadal va face totul pentru a fi pregătit pentru Roland-Garros. „Am nevoie de timp, dar poate că săptămâna aceasta va fi o săptămână pozitivă, poate nu. Cine ştie?”, a spus el.

Nadal va evolua în primul tur la Roma cu argentinianul Francisco Cerundolo sau americanul John Isner.
 

 

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI