Alertă europeană! ISIS promite „răzbunare” pentru moartea fostului lider. Gruparea a cerut reluarea atacurilor în Europa

Gruparea ISIS a promis duminică „răzbunare” pentru uciderea fostului său lider, făcând apel la susținători să profite de războiul din Ucraina pentru a organiza atacuri în Europa.

„Anunțăm, bazându-ne pe Dumnezeu, o campanie binecuvântată pentru a ne răzbuna” pentru moartea lui Abu Ibrahim al-Qurashi și a fostului purtător de cuvânt al grupării, se arată într-un mesaj audio atribuit grupului și difuzat pe aplicația de mesagerie Telegram.

Noul purtător de cuvânt al grupării, Abu-Omar al-Muhajjir, a cerut, de asemenea, susținătorilor să reia atacurile în Europa, profitând de „oportunitatea disponibilă” a „cruciaților care se luptă între ei” – cu referire la invazia Rusiei în Ucraina.

Fostul lider al grupării militante a murit la începutul lunii februarie când a detonat o bombă pentru a evita capturarea în timpul unui raid american în nord-vestul Siriei, au declarat Casa Albă și oficiali americani din domeniul apărării.

La 10 martie, gruparea a confirmat moartea acestuia, împreună cu fostul purtător de cuvânt al grupării, numindu-l pe Abu Hasan al-Hashemi al-Qurashi drept noul lider, potrivit Alarabiya.

Se știu puține lucruri despre noul lider, care este al treilea șef al grupului extremist de la înființarea sa.

După ce și-au pierdut ultimul teritoriu în urma unui atac militar susținut de coaliția condusă de SUA în martie 2019, rămășițele ISIS din Siria s-au refugiat în cea mai mare parte în ascunzători din deșert.

Aceștia au folosit aceste ascunzători pentru a prinde în ambuscadă forțele conduse de kurzi și trupele guvernamentale siriene. De asemenea, extremiștii continuă să organizeze atacuri în Irak.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI