Elena Udrea: ”Există un pericol real, în închisoarea din România, de distrugere fizică a mea”

”Există un pericol real în închisoarea din România, de distrugere fizică a mea, pentru că acest caz declanșat împotriva mea este unul politic”, așa le-ar fi spus Elena Udrea avocaților săi, conform unei publicații din Bulgaria.

Judecătorii din Bulgaria au amânat, miercuri, cu cinci zile pronunţarea deciziei în cazul Elenei Udrea şi au decis să ceară informaţii suplimentare din România.

În timpul detenției anterioare în România, ea susține că a primit amenințări cu moartea.

“Acesta este un proces pe bune, nu ca cel pe care l-am avut în România. Sper că judecătorii vor auzi în ce situație mă aflu și vor lua o decizie curajoasă”, a spus fostul ministru în fața instanței din Bulgaria.

Ea a adăugat că cererile de extrădare către România din alte țări europene au fost deja respinse, precizând că justiția din România a fost criticată în toată Europa.

“Ca fost ministru și om politic, știu că Bulgaria și România ocupă ultimele două locuri în toate domeniile. Aveți ocazia să demonstrați acum că Bulgaria este înaintea României și să nu mă extrădați. Știu că este nevoie de mult curaj pentru a lua o decizie îndrăzneață. Sper că în Bulgaria există judecători curajoși”, a spus Udrea.

Avocații ei afirmă că dosarul din România, în care a primit șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu, a fost provocat de convingerile sale politice.

“Dacă o trimiteți în România, ar putea fi fatal! Va fi abuzată sau ucisă. Scopul este să o priveze de posibilitatea de a influența viața politică. Extrădarea ei are ca scop persecuția”, a declarat unul dintre avocații săi.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI