Papa Francisc, după masacrul de la Bucha: ”Sângele nevinovat al victimelor strigă până la Cer și imploră să se pună capăt acestui război”

Papa Francisc a denunțat cruzimea înfiorătoare a masacrului de la Bucha, Ucraina, în timpul audienței generale de mircuri. Suverantul pontif a transmis că sângele victimelor ”strigă până la cer”, însă – totodată – a spus că Organizația Națiunilor Unite (ONU) este ”neputincioasă” în acest război.

Atrocitățile din Ucraina îngrozesc întreaga opinie mondială, chiar dacă autoritățile de la Moscova neagă o implicare în masacrul de la Bucha.

Papa Francisc a transmis că războiul din Ucraina trebuie să se încheie, rugându-se pentru toate victimele acestei ”operațiuni militare speciale”, așa cum a fost etichetată, de la bun început, de Vladimir Putin.

”Știrile recente despre războiul din Ucraina în loc să aducă ușurare și speranță atestă, în schimb, noi atrocități, precum masacrul de la Bucea. O cruzime tot mai înfiorătoare, comisă chiar în dauna civililor, femeilor și a copiilor lipsiți de apărare. Sunt victime al căror sânge nevinovat strigă la Cer și imploră: Să se pună capăt acestui război! Să se reducă armele la tăcere! Să se înceteze a semăna moarte și distrugere! Să ne rugăm împreună”, a spus Papa Francisc, citat de Vatican News.

Papa Francisc s-a referit și la ONU, aducând critici organizației, precizând că o consideră neputincioasă în războiul din Ucraina și insistând asupra ideii că statele mai puternice doresc să își afirme ”propriile interese”.

”Logica dominantă este a strategiilor statelor mai puternice pentru a-și afirma propriile interese”, a acuzat Suveranul Pontif.

Un grup de copii ucraineni i-au adus Suveranului Pontif steagul Ucrainei

În timpul acestei audiențe generale a avut loc și un alt moment emoționant, un grup de copii din Ucraina aducându-i Suveranului Pontif steagul galben și albastru, devenit simbol al luptei împotriva agresiunii Rusiei.

Papa Francisc a precizat că drapelul i-a fost adus chiar din ”orașul martirizat Bucha”, apoi a cerut ca toți cei prezenți să se roage alături de copii.

”Ieri, chiar de la Bucha, mi-au adus acest drapel. Acest drapel vine din război, chiar din orașul martirizat Bucea. Sunt aici și câțiva copii ucraineni care ne însoțesc. Să-i salutăm și să ne rugăm împreună cu ei”, a îndemnat Suveranul Pontif.

Organizatorii au dăruit copiilor ouă de Paști, iar Sfântul Părinte a mai spus că acei copii au fugit din fața războiului pentru a scăpa cu viață.

”Acești copii au trebuit să fugă și să ajungă într-o țară străină. Acesta este unul din roadele războiului. Să nu-i uităm și să nu uităm de poporul ucrainean. E greu să fii dezrădăcinat din propria țară din cauza unui război…”, a mai spus Papa Francisc în fața celor prezenți.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI