Fabrică ilegală de țigări, descoperită în Neamţ

O fabrică ilegală de ţigarete a fost descoperită de procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi de poliţişti de frontieră în judeţul Neamţ.

Zece persoane sunt implicate în acest caz, fabrica ilegală funcţionând într-o hală dintr-un fost complex zootehnic. Ţigările pregătite pentru vânzare ar fi valorat 2 milioane de euro pe piaţa neagră.

DIICOT a transmis printr-un comunicat de presă, că procurorii şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, au făcut în zilele de marţi şi miercuri, trei percheziţii în judeţele Neamţ şi Botoşani.

Acţiunea a avut drept scop destructurarea unei grupări care îşi făcuse o fabrică ilegală de ţigarete.

“În cauză s-a reţinut faptul că, în luna septembrie 2021, zece persoane au constituit un grup infracţional organizat având ca scop producerea, în mod clandestin, în afara antrepozitului fiscal a unor ţigarete contrafăcute. În acest scop, suspecţii au achiziţionat, în cursul anului 2021, o fabrică de ţigarete pe care au instalat-o într-o hală dintr-un fost complex zootehnic, situată pe raza localităţii Humuleşti, judeţul Neamţ”, se arată în comunicat.

Anchetatorii au mai stabilit că membrii grupării au cumpărat 20.000 de kilograme de tutun mărunţit, o cantitate mare de carton imprimat cu sigla unui comerciant cunoscut, foiţe din folie de plastic, foiţe de hârtie şi filtre cu intenţia de a fabrica 1.000.000 pachete de ţigarete, fără a deţine autorizaţie în acest sens.

“Aceste pachete de ţigarete pot fi vândute pe piaţa neagră, la prima mână, cu suma totală de 2.000.000 de euro. Pentru a asigura conspirativitatea locaţiei în care era amplasată fabrica, aceasta era monitorizată de membrii grupării. De asemenea, pentru a nu putea fi descoperită cu ajutorul unor camere care funcţionează pe principiul termoviziunii membrii grupării au placat clădirea cu polistiren”, a precizat sursa citată.

Cu ocazia percheziţiei  desfăşurată în hala din Humuleşti, a fost identificată fabrica clandestină de producere şi ambalare de ţigarete contrafăcute, precum şi numeroase pachete de ţigări, importante tutun vrac, o linie de tocat, fermentat, mărunţit şi uscat tutun, materiale şi materii prime folosite în procesul de producţie, asamblare şi ambalare a ţigaretelor.

După finalizarea percheziţiilor, şase persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Iaşi.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI