Volodomir Zelenski, către soldații ruși: Sfârșitul vieții voastre va fi în spatele gratiilor!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, luni noaptea, un mesaj pentru soldații ruși.

„Astăzi oamenii nu sunt executați. Mincinoșii din prima linie și șefii lor din Moscova ar trebui să-și amintească: vă veți petrece sfârșitul vieților după gratii. În cel mai bun caz”, a transmis Zelenski.

„Este 2022. Și avem mult mai multe instrumente față de cei care i-au urmărit pe naziști după al Doilea Război Mondial”, a mai transmis președintele.

Zelenski spune că Ucraina „face tot posibilul să identifice militarii ruși implicați în aceste crime cât mai curând posibil”.

„Totul pentru a-i pedepsi. Aceasta va fi o lucrare comună a statului nostru cu Uniunea Europeană și cu instituțiile internaționale, în special cu Curtea Penală Internațională. Toate crimele ocupanților sunt documentate. Este prevăzută baza procedurală necesară pentru aducerea în justiție a militarilor ruși vinovați pentru fiecare infracțiune pe care o comit”, a spus președintele.

 „Va veni vremea când fiecare rus va afla întregul adevăr despre cine dintre concetățenii lor a ucis. Cine a dat ordine. Cine a închis ochii la crime. Vom stabili toate acestea. Și vom face cunoscut la nivel global”, a conchis Zelenski.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI