Declarație incredibilă a Patriarhului Kirill al Moscovei: Rusia este o țară „iubitoare de pace”

Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, a ținut duminică o slujbă pentru soldații ruși, pe care i-a îndemnat să-și apere țara „așa cum numai rușii o pot face” și le-a spus că Rusia este o țară „iubitoare de pace” care a suferit mult din cauza războiului.

Patriarhul Kirill a ținut slujba la catedrala principală a forțelor armate, o mega-construcție ieșită din comun, inaugurată în urmă cu doi ani în Kubinka, în afara Moscovei.

„Nu ne străduim în niciun caz să pornim la război sau să facem ceva care ar putea să le facă rău altora. Dar am fost educați de-a lungul istoriei să ne iubim patria. Și vom fi gata să o apărăm, așa cum numai rușii își pot apăra țara”, a declarat patriarhul, un aliat al președintelui Vladimir Putin.

Kirill, în vârstă de 75 de ani, a făcut declarații în care a apărat acțiunile Moscovei în Ucraina și vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă, în special în ceea ce privește acceptarea homosexualității, notează Reuters.

Sprijinul său pentru intervenția militară în care au fost uciși mii de soldați și civili ucraineni a stârnit furia altor prelați din cadrul Bisericii Ortodoxe.

La predica sa de duminică, Patriarhul Kirill s-a declarat îngrijorat pentru oamenii afectați de conflictul armat. „Toţi aceştia sunt oameni ai Rusiei Sfinte. Sunt fraţii şi surorile noastre”, a spus el.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI