Nor toxic deasupra României? Guvernul României contrazice speculaţiile

Guvernul a transmis, miercuri, citând datele Administraţiei Naţionale de Meteorologie, că noile date puse la dispoziţie în această dimineaţă de rezultatele măsurătorilor specialiştilor în meteorologie şi mediu indică valori normale ale concentraţiilor de monoxid de carbon pentru perioada următoare.

Datele specialiştilor contrazic speculaţiile cu privire la existenţa unui nor toxic, deasupra României, în aceste zile, mai spune ANM.

”Noile date puse la dispoziţie în această dimineaţă de rezultatele măsurătorilor specialiştilor în meteorologie şi mediu indică valori normale ale concentraţiilor de monoxid de carbon pentru perioada următoare. Analiza este bazată pe informaţiile furnizate de Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus. Începând de astăzi, 23 martie 2022, circulaţia aerului va fi predominant dinspre nord-vest-nord spre sud-est-sud, potrivit Autorităţii Naţionale de Meteorologie”, se precizează într-o postare a Guvernului, care citează  Administraţia Naţională de Meteorologie.

Datele specialiştilor contrazic speculaţiile cu privire la existenţa unui nor toxic, deasupra României, în aceste zile, se mai spune în postare.

Administraţia Naţională de Meteorologie şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului continuă să monitorizeze calitatea aerului şi să transmită, în timp real, cetăţenilor şi mass-media date credibile privind rezultatele măsurătorilor, trasmite Guvernul.

Directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a afirmat marţi seară că în prezent nu există nicio legătură între ceea ce se întâmplă în Ucraina şi condiţiile meteorologice care ar fi putut favoriza deplasarea norului poluant, fiind înregistrate concentraţii reduse de monoxid de carbon.

 

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI