Alexandru Rafila: Valul 5 al pandemiei continuă. Trebuie să respectăm măsurile recomandate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că valul al cincilea al pandemiei de COVID-19 pare să se prelungească în România.

Totodată, acesta a declarat că acesta se va prelungi sau nu în funcție de modul în care populația va respecta măsurile de protecție recomandate de către autorități, informează Adevărul.

Ministrul Rafila spune că în acest moment nu se poate spune că în România campania de vaccinare a fost un eșec, așa cum nici nu se poate spune că ar fi fost un succes.

„Nu ştiu, poate că există şi varianta de mijloc, având în vedere că avem 50% din populaţie vaccinată. Există şi situaţia unor ţări care au reuşit şi cifre inferioare. Oricum, după debutul acela furtunos din ianuarie-februarie 2021, din păcate, interesul pentru vaccinare a scăzut, probabil şi din cauza unor erori în modul de comunicare, de apreciere a situaţiei, de stimulare a oamenilor să se vaccineze.

Acum discutăm despre o campanie care practic este încheiată. Noi ne aflăm în situaţia în care vom trece vaccinarea împotriva noului coronavirus la medicii de familie, ca pe o vaccinare de rutină, ne găsim în faza aceasta de tranziţie, nu are rost să ţinem funcţionale sute de centre de vaccinare, ca să se vaccineze câteva sute de persoane zilnic, şi atunci o să trecem în cursul anului acesta vaccinarea împotriva infecţiei cu noul coronavirus să se facă de rutină în cabinetele medicilor de familie”, a explicat Alexandru Rafila.

Totodată, Rafila a mai spus că în acest moment nu se poate discuta despre un eventual val al șaselea, în contextul în care valul 5 nu s-a încheiat.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI