Ministru britanic: Ajungerea de rachete rusești pe teritoriul NATO nu este imposibilă, dar este foarte improbabilă

Ajungerea unor rachete ruseşti pe teritoriul NATO nu este imposibilă, dar este foarte improbabilă, a declarat luni ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Oficialul britanic a precizat că Alianţa nord-atlantică va reacţiona dacă se întâmplă acest lucru.

„Nu este imposibil… dar încă cred, în actuala etapă, că este foarte improbabil”, a declarat Javid pe BBC, întrebat în legătură cu posibilitatea ca rachete ruseşti să ajungă pe teritoriul NATO, după un atac survenit în weekend asupra unei baze militare ucrainene situate aproape de graniţa cu Polonia.

„Le-am comunicat foarte clar ruşilor, chiar înainte de începutul acestui conflict, că şi dacă un singur vârf de bocanc rus calcă pe teritoriul NATO, acest lucru va fi considerat act de război”, a afirmat ministrul britanic.

Forțele ruse au bombardat o bază militară din vestul Ucrainei, aflată la mai puțin de 30 de kilometri de granița cu Polonia, țară membră a Alianței Nord-Atlantice.

Raidul care s-a dorit un mesaj pentru occident a făcut prăpăd. Cel puțin 35 de oameni au murit și peste 130 au fost răniți. Pe de altă parte, invadatorii au instalat noi primari în două orașe ucrainene ocupate, după ce primarii legitimi au fost răpiți.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI