Creșterea prețului combustibililor| Cărbunaru: Distribuirea carburanţilor în recipiente neconforme din plastic, sticlă este interzisă

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a atenționat că este interzisă distribuirea de carburanți în recipiente neconforme din mase plastice, sticlă, canistre, bidoane și tomberoane.

Cărbunaru a făcut aceste precizări după isteria care a fost provocată miercuri seară în România. De teama creșterii prețurilor la carburanți, românii s-au înghesuit la benzinării și au cumpărat combustibil nu doar pentru rezervor, ci și în diferite recipiente.

 „Semnalez verificările începute de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la nivelul structurilor teritoriale. Am văzut foarte multe imagini cu recipiente improvizate care au pus în pericol şi participanţii la trafic, uneori poate şi staţiile de benzină unde erau încărcate. În cursul zilei de mâine o să revină colegii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cu o primă analiză şi cu primele măsuri pe care le-au dispus în astfel de situaţii, pentru că au existat deja foarte multe imagini care au circulat în spaţiul public cu astfel de forme total de nepotrivite şi periculoase de transport a unor materiale inflamabile”, a spus Cărbunaru după şedinţa Executivului.

În acest sens, ISU va face verificări, în condițiile în care astfeld e incidente creează o stare de pericol, atât la nivelul staţiei de distribuţie de carburanţi:

 „Deja Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a notificat operatorii economici care au lanţuri de distribuţie de carburanţi privind pericolul generat de nerespectarea măsurilor de prevenire a incendiilor. Personalul staţiilor de distribuţie are această obligaţie de a executa, exploata, dezafecta şi utiliza staţiile de distribuţie a carburanţilor la autovehicule în condiţii de siguranţă. Ca atare, distribuirea carburanţilor în recipiente transportabile din mase plastice, canistre, bidoane – am văzut inclusiv tomberoane – sau din sticlă este interzisă”, a adăugat Cărbunaru.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI