Volodomir Zelenski, anunț șocant: Urmați voi! Această bestie va dori cât mai mult

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat țările occidentale că războiul nu se va opri cu Ucraina, ci atacul asupra libertăților se va resfrânge la nivel global.

În timpul unui interviu acordat luni lui David Muir de la ABC World News Tonight, Zelenski a vorbit din nou despre importanța securizării spațiului aerian al Ucrainei – o cerere refuzată de SUA și NATO.

„Nu putem permite doar Rusiei să fie activă acolo, deoarece ne bombardează, ne trimite rachete, elicoptere, avioane de vânătoare… multe lucruri”, a spus Zelenski. „Nu controlăm propriul cer”.

El crede că președintele SUA, Joe Biden, ar putea „face mai multe” pentru a opri războiul.

SUA și NATO se opun instaurării unei zone no-fly deasupra Ucrainei, deoarece acest gest ar declanșa „un război la scară largă” în Europa. Pentru Vladimir Putin, țările care ar institui restricția ar deveni „parte din conflict”.

Președintele ucrainean a spus că rachetele lovesc structurile civile, inclusiv universități și spitale de copii.

Dacă o rachetă zboară deasupra, „cred că există un singur răspuns… trebuie doborâtă. Trebuie să salvăm vieți”, a spus Zelenski.

„Cu toții credem că suntem departe de America și Canada. Nu, noi suntem în zona aceasta de libertate. Și când limitele drepturilor și libertăților sunt încălcate, trebuie protejate. Deoarece noi vom fi primii. Apoi urmați voi. Deoarece pe măsură ce această bestie va mânca mai mult, va dori mai mult”, a conchis liderul de la Kiev.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI