Site-urile Guvernului, Parlamentului şi Ministerului de Externe din Ungaria „se confruntă în prezent cu un atac cibernetic”

Parlamentul Ucrainei „se confruntă în prezent cu un atac cibernetic” care a vizat site-ul oficial al instituţiei, a confirmat, miercuri, un membru al staffului de presă al Parlamentului pentru CNN. Atacuri similare vizează site-urile Guvernului, şi Ministerului de Externe.

Rada Supremă a Ucrainei, Cabinetul de miniştri, precum şi Ministerul Afacerilor de Externe se confruntă cu un atac cibernetic de tip DDoS, prin urmare site-urile oficiale ale instituţiilor menţionate nu funcţionează, au informat publicaţiile de ştiri ucrainene, Klymenko Time şi RBC.

Ministrul ucrainean al Transformării Digitale, Mykhailo Fedorov, a afirmat, pe canalul său Telegram, miercuri, că un alt atac de tip DDoS s-a produs în jurul orei 16:00, ora locală.

Potrivit lui Fedorov, mai multe bănci naţionale au anunţat că se confruntă cu un atac de tip DDoS, având probleme cu accesul la site-urile guvernamentale. Acest incident a avut loc din cauza faptului că instituţiile au schimbat furnizorul de internet.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI