S-a renunțat la certificatul verde în baruri, restaurante și alte locuri publice

Din 9 februarie, Cehia a renunțat la certificatul digital COVID UE pentru accesul în restaurante, baruri și alte locuri publice.

Premierul Cehiei, Petr Fiala, a declarat că țara a eliminat obligația de a prezenta un certificat de vaccinare sau de recuperare la accesul evenimentelor sportive și culturale, precum și la alte servicii, inclusiv restaurante și baruri.

Cu toate acestea, el a subliniat că cetățenii, precum și călătorii care vizitează țara, vor fi în continuare obligați să poarte mască atunci când frecventează zonele publice interioare.

Ministrul Sănătății al Cehiei, Vlastimil Válek, a anunțat și el vestea. El a spus că, începând cu 9 februarie, toate persoanele vor putea intra în orice unitate publică fără a deține un certificat COVID-19, sugerând, de asemenea, că intenționează să elimine cerința de testare. „Primul pas este anularea certificatelor; un altul este sfârșitul testării generale”, a declarat Válek.

În ceea ce privește celelalte restricții rămase, Ministerul Sănătății din Cehia a declarat că intenționează să pună capăt situației de urgență pandemică până în a doua jumătate a lunii februarie.

Potrivit unei declarații oficiale emise de Ministerul Sănătății din Cehia, autoritățile vor decide măsurile pe care le vor relaxa pe baza datelor COVID-19, dar și pe baza ratelor de infectare și vaccinare.

Republica Cehă este cea mai recentă țară europeană care a relaxat restricțiile, în condițiile în care guvernul speră că vârful valului Omicron a trecut.

Cazurile de coronavirus au scăzut de la un record zilnic de peste 57.000 la 1 februarie la 37.600 marți, fiind încă a șaptea cea mai mare creștere zilnică de la începutul pandemiei.

Republica Cehă a înregistrat 3,3 milioane de infecții și 37.612 decese legate de virus în timpul pandemiei.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI