Octavian Jurma, avertisment dur: După valul de infectări, urmează valul de decese

Medicul Octavian Jurma preconizează că, după valul 5 de îmbolnăviri, urmează valul de decese cauzate de COVID. Potrivit acestuia, în această săptămână, un român este ucis de coronavirus la fiecare 10 minute și este de așteptat ca numărul deceselor să se dubleze până la finalul lunii februarie.

Potrivit statisticilor prezentate de Octavian Jurma, săptămâna trecută, în România au fost 632 de decese ceea ce reprezintă o medie de 90 de decese pe zi.

„Săptămâna trecută am avut 632 decese și o medie de 90 de decese pe zi. Săptămâna trecută un român a fost ucis de COVID-19 la fiecare 15 minute. În această săptămâna un român este ucis de COVID-19 la fiecare 10 minute. În această săptămâna avem deja o medie de 144 de decese pe zi și până azi 2,593 de români au murit oficial uciși în „mult mai blândul” val 5-Omicron”, a explicat Octavian Jurma., pe pagina sa de Facebook.

Cercetătorul estimează că numărul deceselor va crește în următoarele zile.

„Numărul de decese va continuă să crească până la finalul lunii, când vom atinge probabil vârful în jurul a 2,000 de decese săptămânal și 300 de decese pe zi”, a mai spus Jurma.

Tot din punct de vedere statistic, cele mai multe victime COVID sunt din rândul persoanelor nevaccinate.

„8 din fiecare 10 decedați de azi sunt nevaccinati, 8 din fiecare 10 decedați de mâine vor fi tot nevaccinati și tot așa. Vaccinarea în proporție de 80%, mai ales a celor vulnerabili, ar fi salvat cel puțin 20,000 de vieți până acum. Nici nu discut aici de numărul imens de bolnavi cronici cu long-COVID pe care îi lasă în viață”, este concluzia lui Octavian Jurma.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI