Adrian Câciu: Nu sunt adeptul taxelor noi. Consider că regimul fiscal din România trebuie așezat și ajustat cu zona de economie informală

Cred că aveți scris negru pe alb ce s-a scris în PNRR ca reformă fiscală. Sunt unele elemente care vin din mediul economic ca solicitări, a declarat ministrul Finanțelor Adrian Câciu, într-o conferință de presă.

„Le vom lua în analiză. Nu sunt adeptul taxelor noi. Eu consider în continuare, poate pe unii deranjez, pe alții surprind, că regimul fiscal din România trebuie așezat și ajustat cu zona de economie informală care este din punctul meu de vedere prea relaxat privită poate produce venituri la bugetul general consolidat care să producă la rândul lor excedent”, a mai afirmat el.

Orice ajustare de genul ăsta, spune Câciu, trebuie făcută la solicitarea, până la urmă, și a mediului de afaceri și în directă proporționalitate sau cu interesul statal sau socio-economic.

„Nu trebuie să afecteze alte sectoare, nu trebuie să afecteze cetățeanul, trebuie să încurajeze cetățeanul să aibă productivitate”, a mai spus Câciu.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI