Lumea teatrului este în doliu! A murit Anca Verești, fosta soție a Victor Rebengiuc, cu o zi înainte de ziua de naștere a actorului

Anca Verești, fosta soție a actorului Victor Rebengiuc, a murit, miercuri, la vârsta de 89 de ani, cu doar o zi înainte de aniversarea cunoscutului actor.

Actrița Anca Verești a fost căsătorită timp de cinci ani cu actorul Victor Rebengiuc.

Într-o postare pe Facebook, dar și pe site-ul oficial, Uniunea Teatrală din România a anunțat pierderea actriței. UNITER a omagiat-o pe celebra artistă: „ o prezență sobră, plină de demnitate, cu un surâs abia văzut”.

 „IN MEMORIAM ANCA VEREȘTI (12 august 1933 – 8 februarie 2022) UNITER află cu tristețe că actrița ANCA VEREȘTI ne-a părăsit.

O prezență sobră, plină de demnitate, cu un surâs abia văzut, ANCA VEREȘTI era o personalitate puternică ce ascundea un om sensibil. Un om discret, de-o modestie copleșitoare, un activ susținător al Campaniei „Artistii pentru artiști”, în fiecare an donând celor aflați în nevoie.

Din 1956 până în 1989 a jucat pe scena Teatrului Bulandra București. Au fost 33 de ani de dăruire, de iubire de teatru. Dintre cele mai importante apariții pe scena Teatrului Bulandra amintim: Irma în „Nebuna din Chaillot” de Jean Giraundoux, Viola în „A douăsprezecea noapte” de W. Shakespeare, Natașa în „Război și pace”, după Lev Tolstoi. Alte spectacole în care a jucat: „Soțul ideal” de Oscar Wilde, „Mamouret” de Jean Sarment, „Casa Bernardei Alba” de Federico Garcia Lorca, „Viraj periculos” de I.B.Prinstley.

Drum lin spre Lumină, Anca Verești! Dumnezeu să vă ierte!”, este anunțul UNITER.

Sursa: Libertatea Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI