Ursula von der Leyen: UE a pregătit pentru Rusia un pachet de sancțiuni „robust și cuprinzător” dacă va continua cu agresiunea la adresa Ucrainei

Uniunea Europeană a pregătit pentru Rusia un pachet de sancţiuni „robust şi cuprinzător” în cazul în care va continua cu agresiunea la adresa Ucrainei, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cotidianelor Handelsblatt şi Les Echos, transmite vineri Reuters.

Aceste sancţiuni financiare şi economice includ „limitarea accesului la capitalul străin” şi „controlul exporturilor, în special de bunuri tehnice”, a menţionat ea.

Controversatul gazoduct Nord Stream 2 este vizat la rândul lui de pachetul de sancţiuni. O punere în funcţiune a acestuia depinde de „comportamentul Rusiei”, a spus preşedinta CE.

„Bineînţeles, cei apropiaţi de (preşedintele rus Vladimir) Putin şi de oligarhi ar putea fi afectaţi în mod semnificativ”, a mai adăugat Von der Leyen.

Rusia, care a anexat în 2014 de la Ucraina peninsula Crimeea şi îi susţine pe separatiştii din estul acestei ţări, a mobilizat circa 100.000 de trupe în apropiere de graniţa ucraineană, solicitând Occidentului garanţii de securitate, inclusiv angajamentul că Ucraina nu va adera la NATO. Joi, Kremlinul a acuzat Washingtonul că ignoră apelurile sale la detensionare, a doua zi după ce Statele Unite au anunţat că vor trimite aproape 3000 de militari suplimentari în Polonia şi România, aminteşte Reuters.

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI