Bill Gates: Următoarea pandemia va fi mai mortală ca cea de COVID-19

Bill Gates a adus o serie de previziuni sumbre în spațiul public. Fondatorul Microsoft este de părere că omenirea ar trebui să se pregătească pentru pandemii mai mari ca aceasta, iar rata de mortalitate ar putea să fie și mai mare comparativ cu numărul deceselor înregistrate din cauza COVID-19.

Fondatorul Microsoft a făcut aceste afirmații în contextul în care doar țările foarte bogate își permite tratamente medicale în aceste situații, informează Corriere della Sera.

Fondatorul Microsoft a solicitat țărilor bogate să contribuie și să ajute alte nații cu milioane de dolari, bani pentru tratamente și medicamente, ca populația să fie pregătită pentru următoarele pandemii.

El spune că Delta și Omicron au fost cele mai transmisibile variante ale unui virus, văzute vreodată, dar totuși în viitor ar putea exista situații mult mai grave.

„Când vine vorba de a cheltui miliarde pentru a salva trilioane în daune economice și zeci de milioane de vieți, aș spune că este o poliță de asigurare destul de bună”, a declarat fondatorul Microsoft. Bill Gates este de părere că eforturile de prevenție ar putea fi o soluție optimă ca omenirea să nu ajungă în situații de critică.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI