Avertismentul Gabrielei Firea: Preţul căldurii în Capitală va sări în aer. Noul tarif pentru gigacalorie e aproape dublu

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, susţine că preţul căldurii în Capitală va sări în aer, după ce noul tarif total pentru gigacalorie anunţat oficial de ANRE este aproape dublu, adică de peste 850 de lei.

Firea mai spune, într-o postare pe Facebook, că Nicuşor Dan minte când afirmă că a venit cu o propunere în Consiliul General şi îi cere acestuia să vină cu soluţii.

„Prețul căldurii în Capitală va sări în aer. Noul tarif total pentru gigacalorie anunțat oficial de către ANRE este aproape dublu, peste 850 de lei.

Nicușor Dan trebuie să vină cu soluții, nu să-i arate cu degetul pe cei care i-au lăsat proiecte la cheie. Înainte să mă acuze de minciuni mai bine le-ar spune oamenilor adevărul.

Nicușor Dan minte când spune că a venit cu o propunere în Consiliul General. Cu reprezentanții PSD nu a discutat! Până și partenerii săi i-au respins ideea.

Consilierii generali PSD nu vor vota nici o majorare de preț care să dubleze facturile. Există acest risc, subvenția să se micșoreze, iar bucureștenii să plătească dublu. 

Nicușor Dan trebuie sa iasă public și să-i anunțe pe bucureșteni dacă menține subvenția la același nivel și dacă vor plăti la fel pentru căldură și apă caldă.

Nicușor Dan minte și când spune că facturile pentru apă caldă și căldură sunt plătite la zi. Anul 2021 nu a fost primul în care Municipalitatea a achitat integral subvenția. Primăria Capitalei a încheiat anul cu cel puțin 210 milioane de lei datorii la Termoenergetica.

Factura pe luna noiembrie 2021 nu este plătită, probabil la fel e și cea din decembrie 2021, iar conducerea Termoenergetica spune că riscă să nu poată asigura furnizarea de apă caldă și căldură. Nu e suficient că mii de familii stau în frig din cauza avariilor.

Nicușor Dan nici nu pare interesat să achite datoriile, chiar dacă public pozează în cel mai corect și transparent edil. Și-au dat seama de abilitățile sale până și oamenii pe care i-a pus să conducă termoficarea din Capitală care au cerut ajutor de la Guvernul României pentru plata datoriilor.

Negru pe alb, directorul Termoenergetica a solicitat Ministerului Dezvoltării emiterea unui ordin pentru plata de la bugetul de stat a facturii în valoare de 210 milioane de lei. Adică, să acopere gaura pe care Nicușor nu o vede.

Când vorbește de tupeu incredibil, Nicușor Dan ar trebui să se uite în oglindă. Nu are zero datorii așa cum singur se laudă.

Las mai jos și dovada: documentul oficial prin care Termoenergetica a cerut ajutor de la Ministerul Dezvoltării”, a scris Gabriela Firea, joi, pe pagina de Facebook.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI