Arafat a explicat cum au intervenit echipajele SMURD la accidentul în care a murit Raisa

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a explicat cum au intervenit echipahele SMURD la accidentul din Capitală, în care a murit o fată de 13 ani. Arafat spune că la fața locului s-au deplasat trei echipaje medicale cu cel mai înalt nivel de pregătire.

Totodată, el a confirmat faptul că polițistul a sunat de două ori la 112 și au fost înregistrate și apeluri ale martorilor.

Secretarul de stat a precizat că odată cu primul apel la 112 a fost alertat serviciul SMURD, iar la fața locului s-au deplasat: un echipaj SMURD din cadrul detașamentului de la Dămăroaia, o ambulanță SMURD cu dotări de ATI de la Spitalul Universitar, o ambulanță SMURD din zona Expoziției.

„Deci polițistul a sunat de două ori şi au mai fost şi alte apeluri. La dispeceratul 112 din Bucureşti în astfel de situaţie proprietarul apelului care vorbește prima data este pompierul ISU care are şi SMURD-ul, bineînțeles. (…) Apelul a intrat în jurul orei 13:32 la pompier.

La 13.33 a fost alertat primul echipaj de prim ajutor de la baza Dămăroaia a pompierilor de unde a plecat instantaneu echipajul numărul doi, acolo sunt două echipaje.

La 13:34 a fost alertat echipajul de terapie intensivă a SMURD care acționează la Spitalul Universitar. Ulterior, a mai fost alertat un al doilea echipaj de prim ajutor din zona Expoziției. Deci au fost trei echipaje, două de prim ajutor şi unul de terapie intensivă mobilă care este pregătit pentru medicină de urgenţă”, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Când a sosit primul echipaj SMURD la fața locului

Aproximativ 8 minute au fost necesare ca echipajul SMURD să ajungă la fața locului, după primul apel la polițistului. Raed Arafat a explicat:

„Primul echipaj a sosit la13:40, ăsta era echipajul de la Dămăroaia care a făcut o evaluare rapidă. Fata era în stare foarte gravă, nu mai respira, sângera foarte mult.

A fost introdusă în ambulanța echipajului şi au început să elibereze căile respiratorii. La câteva minute după ei a sosit echipajul de terapie intensivă mobilă, iar medicul a intrat în mașina de prim autor şi a început manevrele de resuscitare cu ei (…) Fetita a fost intubată şi au continuat resuscitarea până la orele 14:25, unde din păcate era clar că nu au cum să o resusciteze.

Fata cealaltă care era cu fractură dar cu stare vitală stabilă a fost preluată de al doilea echipaj de prim ajutor şi transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu unde a fost operată pe picior şi unde se află internată”, a transmis Raed Arafat.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI