Vom avea zeci de mii de cazuri de infectare cu Covid-19 pe zi! Virgil Musta: Suntem încă la început

Medicul timișorean Virgil Musta spune că România este abia la începutul valului cinci al pandemiei și că situația s-ar putea înrăutăți rapid. El se așteaptă să fie cel puțin 20.000 de cazuri zilnice.

„Ne pregătim pentru al cincilea val. Nu știu dacă am intrat propriu-zis, cred că abia suntem încă la început. Toate țările când intră au un număr mare de creștere, e o fază ascendentă foarte mare. Și la noi a început să crească numărul de cazuri zilnice, dar suntem la început”, explică medicul Virgil Musta.

Virgil Musta spune că, în vârful valului 5, ne putem aștepta la cifre uriașe de noi cazuri zilnice, cu atât mai mult cu cât în România rata de vaccinare este destul de scăzută.

„Eu nu sunt epidemiolog, dar este foarte probabil să avem vârfuri de 25.000 de îmbolnăviri zilnice. Iar uitându-mă în Franța, Anglia, Germania, care sunt și țări mai vaccinate decât noi, cu o rată de 70-80%, numărul de cazuri este dublu față de maximul atins în cel de-al patrulea val. Noi am ajuns aproape de 20.000, deci vom depăși sigur 20.000 de cazuri zilnice. Probabil că 25.000 de cazuri este varianta optimistă”, a mai declarat acesta.

Doctorul Musta spune că există și motive care să ne permită să rămânem, oarecum, optimiști, Virgil Musta sperând că varianta Omicron, tulpina virusului care, probabil, va deveni dominantă și în România, va avea o mortalitate mai mică față de Delta.

 

Sursa: Mediafax

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI